top of page
Search
Yasmine Bechi

Tipul de personalitate al unei persoane după modul in care scrie

Redactor: Daria Mărgărit

Tehnoredactor: Alice Anescu

Grafician: Ana Florescu

Ești ENFP? Ți-ai făcut compasul politic? Dar în ce casă din Harry Potter ești?

În ultima vreme, adolescenții de pretutindeni sunt captivați de teste de personalitate. Să fie aceasta o nevoie ascunsă, o dorință de a face parte dintr-o anumită categorie? Sau este o metodă de a te cunoaște mai bine? Însă, nu totul este așa de simplu. Majoritatea testelor de personalitate de pe internet dau rezultate destul de incorecte, motivul principal fiind indecizia noastră asupra propriilor răspunsuri. Câteodată alegem variantele în funcție de cum ne dorim să fim în loc de cum suntem de fapt. Însă, pentru amatorii care își doresc această experiență, care nu știu niciodată ce anume să bifeze atunci când fac un astfel de test, există o modalitate mult mai ușoară de a afla câteva dintre caracteristicile personalității tale, chiar prin prisma propriului tău scris.

Grafologia este știința care studiază personalitatea omului în funcție de scris. Scrisul de mână devine, în timp, un reflex, formându-se încă de la o vârstă fragedă. Totodată, se modifică odată cu persoana și reprezintă o trăsătură unică a fiecăruia dintre noi. Tocmai de aceea, scrisul rămâne una dintre metodele preferate folosite în descifrarea personalității. Dovadă că, în ultimul timp, din ce în ce mai multe companii apelează la analiști grafologi în procesul de angajare a noului personal.

Chiar și cea mai mică mâzgălitură poate să scoată în evidență diverse aspecte ale personalității. Dacă ai un scris de mână vertical și în același timp combini literele de mână cu cele de tipar poate însemna că ești o persoană rațională și obiectivă. Oamenii mai deschiși, mai extrovertiți tind să facă literele mai mari. De asemenea, literele mari indică o atenție distributivă dezvoltată. În schimb, oamenii care scriu mărunt sunt mai introvertiți și mai gânditori și se pot concentra mai ușor atunci când li se dă o singură sarcină.

Spațiile dintre litere arată felul în care te simți atunci când socializezi. Spațiile mari dintre litere pot indica o persoană directă, care își exprimă opinia indiferent de rezultat, astfel de oameni preferând să fie singuri. În contradicție, o persoană care scrie cu spații mici între litere dorește cu ardoare să facă parte dintr-un grup social, dar totodată aceste persoane pot fi destul de băgărețe.

De multe ori, distanța dintre rânduri descrie ceea ce se află în mintea celui care scrie. Spațiile mari între rânduri sugerează dorința de a sta departe de acțiune și de a privi din perspectivă, în timp ce spațiile mici arată că persoana este dispusă să se implice trup și suflet în activitățile sale. Liniile scrisului evidențiază controlul asupra stării de spirit. Oamenii care scriu în linie dreaptă sunt de obicei calmi și își controlează bine emoțiile. O linie descrescătoare este un indicator al oboselii, încăpățânării, dar și al dezamăgirii. În final, linia crescătoare sugerează o persoană agitată, însă plină de entuziasm, care face orice pentru a evita rutina.

Chiar și un lucru care pare nesemnificativ, precum presiunea scrisului, poate să dezvăluie anumite aspecte. Oamenii care scriu mai apăsat dau dovadă de un temperament puternic, având reacții vulcanice atunci când vine vorba de critică. Scrierea puțin accentuată arată un simț empatic dezvoltat și o sensibilitate față de oamenii din jur.

Până și înclinația scrisului are o semnificație. Se crede că persoanele care scriu aplecat spre partea stângă sunt, de obicei, mai sceptice.

Specialiștii grafologi susțin că, prin interpretarea scrisului de mână al unei persoane, pot fi dezvăluite peste 5000 de tipuri de personalitate. Astfel, este destul de greu să ne explicăm mare parte din comportament și personalitate prin intermediul scrisului. Însă, aceasta rămâne o metodă validă și chiar distractivă de a descoperi diverse tendințe pe care le-ai putea avea sau pentru a-ți impresiona prietenii cu noile tale cunoștințe în grafologie.

131 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


Post: Blog2_Post
bottom of page