Redactor: Mara Iordache
Tehnoredactor: Alice Anescu
Grafician: Raluca Șerba
Omul este o ființă caracterizată de inteligență și rațiune, acesta distingându-se de restul animalelor prin gândire complexă. Însă, chiar și acum, continuăm să evoluăm prin modul în care gândim, indiferent că sunt lucruri de importanță majoră sau minoră. Acum că au trecut sărbătorile și majoritatea persoanelor au stat la faimoasa masă de Crăciun cu familia, poate ați observat cum au apărut niște conflicte de idei între generațiile prezente.
Diferențele de gândire vin dintr-o multitudine de motive din perioada unei generații, dar unul dintre ele este chiar generația precedentă. Cred că toți am auzit, măcar o dată, „copiii din ziua de azi…” din partea unei rude. Dacă vă consolează cu ceva, acest „efect” există de mii de ani (și probabil va continua pentru încă pe atât). Oricât de frustrant ar fi să ți se zică asta, totuși, a ajutat în evoluția omenirii. Chiar dacă nu vine printr-o metodă bună, acest efect a împins oamenii să facă mai bine și să fie mai buni decât generațiile precedente lor. De 2-3 generații focusul principal nu mai este munca, ci a te bucura de viață, idee probabil determinată și de accesul mult mai ușor la informație.
Încă un „trend” ar mai putea fi că generațiile actuale acceptă mult mai ușor concepte noi și lucruri care sunt privite de sus, fapt datorat accesului facil la informație (în mare parte prin rețelele de socializare, unde cantitatea de informație este uriașă și, pentru a fi procesată, este necesar un anumit nivel de „deschidere” pentru a o înțelege).
Totuși, oricâte diferențe ar exista, toate generațiile urmează un „traseu”: la început sunt plini de ambiții și planuri, vor să fie mai buni decât cei de dinainte, într-un mod reușesc să revoluționeze lumea; în a doua fază se relaxează și se focusează mai mult pe planul personal; iar în ultima etapă începe efectul „copiii din ziua de azi”.
Deci, voi ce credeți acum despre celelalte generații? Au reușit să facă destul? Dar generația ta?
Comentarios