top of page
Search

12 reguli de viață (adaptare după Jordan B. Peterson) - partea a 2-a

Writer's picture: psihototemmagazinepsihototemmagazine

Redactor: Eduard Bodescu

Tehnoredactor: Teodora Furtună

Grafician: Ana Voiculescu

După ceva timp, revin cu cea de-a 2-a parte a articolului, așa cum v-am promis. Acesta va fi ultimul articol din acest an școlar, iar cu această ocazie țin să vă anunț că PsihoTotem intră în vacanță. Ca să nu ne mai lungim foarte mult, voi trece la ultimele reguli, iar la final voi adresa mulțumirile de rigoare.


​Regula nr. 7: Urmărește ceea ce are un sens


​Ce vrea regula aceasta să spună este că indiferent de ce ni se întâmplă, trebuie să urmărim scopul pentru care se întâmplă. Indiferent dacă suferim, trebuie să înțelegem că acest lucru face parte din viața noastră, nu fericirea absolută trebuie căutată, căci ea nu există, trebuie, în schimb, să învățăm din întâmplări și să acceptăm viața atât cu bune cât și cu rele.


​Regula nr. 8: Spune adevărul sau cel puțin nu minți dacă nu îl spui


​Nu cred că e nevoie de o explicație pentru asta, însă ce e de reținut este că întotdeauna trebuie să spui adevărul tău. Adevărul este relativ în funcție de experiențele personale și valori, dar un lucru este cert: ceva ce s-a întâmplat, pur și simplu s-a întâmplat și nu există loc de interpretări.


​Regula nr. 9: Asumă-ți faptul că cel pe care îl asculți poate deține mai multe informații decât tine


​Niciodată nu este în regulă să tragi o concluzie înainte să ai toate datele problemei pe masă. Astfel, cel mai bine este să asculți și să obții toate informațiile. Până la urmă, cu toții cunoaștem foarte puțin (la nivel de individ) când vine vorba de informație și cultură generală.


​Regula nr. 10: Fii precis în ceea ce spui


​Poate fi o piatră de încercare pentru oricine, dar să spui exact ceea ce trebuie atunci când trebuie este foarte important. Adăugarea de informații suplimentare, de cele mai multe ori nu este benefică și, uneori, poate duce la confuzii.


​Regula nr. 11: Nu îi interzice copilului tău să se dea pe skateboard


​Ei bine, da, sună ciudat, dar explicația este următoarea: mersul pe skateboard înseamnă asumarea unor riscuri și trecerea peste anumite frici. Astfel, copilul va crește învățând atât să își seteze limite când vine vorba de pericole, dar și să își asume riscul de a cădea de pe el. Bineînțeles, acest principiu se aplică la mai multe sporturi sau activități pe care copilul le face.


​Regula nr. 12: Mângâie o pisică atunci când îți iese una în cale pe stradă


​Regula aceasta se referă la faptul că din când în când, trebuie să ne oprim și să admirăm frumusețea vieții, deconectându-ne de la activitățile cotidiene poate stresante sau nu.


​Concluziile vă voi lăsa pe voi să le trageți în urma a ce am scris în cele două articole. Astfel, cum am spus și în introducere, PsihoTotem ia vacanța binemeritată după un an plin de realizări și evenimente. Ne punem speranțele că și anul viitor vom avea parte de același succes și recunoștință din partea voastră, cei care ne citiți articolele. Nu în ultimul rând, vreau să vă mulțumesc vouă, cititorilor, pentru că fără voi nu am fi ajuns unde suntem, dar și întregii echipe PsihoTotem din anul 2021-2022, care și-a dat silința să realizeze tot ce ne-am propus. Pe această cale, vă spun că sunt mândru de voi și de ce am realizat și ne revedem din toamnă, cu forțe proaspete, cu noi articole și subiecte de dezbătut! Vacanță plăcută tuturor!

59 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page