top of page
Search

How to Lose a Guy in 10 Days

Redactor: Diana Ciupercă

Tehnoredactor: Teodora Neagoe

Grafician: Maria Baciu



Andie Anderson, redactor al revistei Composure, acceptă să scrie un articol despre greșelile stereotipice care îi îndepărtează pe bărbați și le lasă pe femei întrebându-se de ce au fost părăsite, aceasta plănuind să înceapă o relație pentru a-și testa teoriile în maximum zece zile. Benjamin Barry lucrează în domeniul publicității și, încercând să îl convingă pe șeful său că se poate descurca și cu altceva în afară de campanii publicitare pentru bere și sport, se înțelege cu acesta că va conduce campania pentru o prestigioasă companie de bijuterii dacă va veni la petrecerea organizată pentru lansarea ei împreună cu o femeie îndrăgostită de el. Colegele sale, știind de articolul lui Andie, îi spun lui Ben că ea trebuie să fie cea care se va îndrăgosti de el.


Cei doi au o primă întâlnire reușită, după care Andie începe să îl bombardeze pe Ben cu o afecțiune exagerată. Îi aduce un câine pe care să-l crească împreună, îl vizitează când prietenii lui erau la el acasă și îl târăște la o falsă terapie de cuplu pentru a salva relația, în timp ce Ben face tot posibilul să rămână împreună cu ea până la termenul stabilit. Printre momentele în care Andie a făcut tot posibilul să-l îndepărteze, Ben îi vede adevărata personalitate, iar cei doi se îndrăgostesc. La finalul celor zece zile, la petrecerea unde au mers împreună, cei doi află cum a început totul între ei și care au fost scopurile fiecăruia înainte să se cunoască. Se ceartă, dar nu pot sta departe unul de celălalt pentru mult timp, filmul finalizându-se cu cei doi împreună.


După vizionarea acestei comedii romantice, rămân cu niște întrebări fără răspuns. Există oare rețeta relației ideale, de succes? În ce măsură putem influența rezultatul unei relații? Este posibil ca doi oameni să fie meniți unul celuilalt, ca, indiferent de acțiunile pe care le fac, să sfârșească cumva împreună? Andie a încercat tot ce a crezut că poate fi mai rău pentru a fi cât mai puțin agreabilă. Ben a continuat relația, având și el un interes ascuns. Întreaga relație pornește de la ceva greșit și totuși, cumva, cei doi ajung îndrăgostiți nebunește unul de celălalt. Poate exista așa ceva în realitate sau nu poate fi decât o ficțiune menită să ne aducă zâmbetul pe buze într-o zi ploioasă de toamnă?


Psihologii spun că factorul care influențează cel mai mult o relație este comportamentul și că încrederea, comunicarea, respectul și sinceritatea stau la baza oricărei relații sănătoase. În plus, pe lângă sentimente de iubire și prietenie, ceea ce unește două persoane într-o relație pe termen lung include atât experiențele trăite împreună, cât și principii și credințe împărtășite. Motivele pentru care persoanele sunt într-o relație joacă un rol important, de asemenea.


Așadar, rămâne acest film doar un basm cu final fericit?




48 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page