top of page
Search

De ce sunt oamenii mai buni de Crăciun?

Redactor: Diana Mărgărit

Tehnoredactor: Pavel Secară

Grafician: Raluca Șerba

Sărbătorile de iarnă aduc ceva magic în inimile noastre. Este un sentiment de care suntem mai mult sau mai puțin conștienți, dar el există. V-ați întrebat vreodată de ce oamenii par mai calzi și mai înțelegători în preajma Crăciunului? Ați remarcat măcar aceste lucruri la oamenii din jurul vostru? Cu siguranță acum, când citiți aceste rânduri, aveți în minte anumite momente și persoane. Poate că este vorba de un prieten care v-a împărtășit ceva frumos, o rudă care v-a adus un dar sau, cine știe, chiar un profesor care v-a mărit notele de la o lucrare, spunând că este un cadou. Cu siguranță regăsiți în voi cel puțin un moment în care ați simțit energia acestei perioade. Și, dacă există cineva dintre cititorii noștri care să mă contrazică, ei bine, vreau să îl invit ca, de acest Crăciun, să fie el cel care să-i bucure pe cei din jurul său, să arate lumii frumusețea sărbătorilor.

Dacă ești credincios, Nașterea lui Iisus Hristos ar trebui să reprezinte un prilej de bucurie pentru tine. În acest sens, bucuria este trăită de Crăciun ca o manifestare a dragostei între oameni după modelul dat nouă de Dumnezeu, iar această dragoste se exprimă mai ales prin gestul de a face daruri celor dragi și de a fi alături de cei iubiți. Aceste momente sunt unice și fiecare le prețuiește, deoarece în timpul anului toți sunt ocupați cu problemele de zi cu zi.

Data de 25 Decembrie este așteptată de la cel mai mic la cel mai mare, pentru că sunt oferite cadouri celor dragi, dar reprezintă și un moment în care îți poți cere iertare pentru greșelile făcute în trecut. În mod sigur totul va fi iertat, deoarece este imposibil ca cineva să stea supărat în această zi.

Spiritul Crăciunului mai poate fi adus și prin alte obiceiuri precum: mirosul dulce al portocalelor, al zăpezii, bucuria de a face surprize celor pe care îi iubești, împodobitul bradului și chiar mersul la colindat în Ajun.

Oricare ar fi obiceiurile voastre de sărbători, cu siguranță în această perioadă fiecare aduce părticica lui frumoasă, își dorește să îi facă pe cei apropiați să se simtă speciali, iubiți și să le ofere un cadou sau o simplă îmbrățișare. Cu persoanele cu care nu reușim să ne vedem avem grijă să îi sunăm, dovedind astfel că sunt în inima noastră.

De sărbători, oamenii sunt mai buni, fiindcă asta înseamnă Crăciunul, apropierea față de ceilalți, bunătate și bucurie, iar, atunci când simțim aceste lucruri în interiorul nostru, dorim să le exteriorizăm, să le împărtășim cu cei din jurul nostru.


REVISTA PSIHOTOTEM VÄ‚ UREAZÄ‚ SÄ‚RBÄ‚TORI FERICITE!




47 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page